tarafından eklendi tarafından eklendi

5.1.12 Denizde Ne Var Paint Çalışması

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5. Sınıf Görsel İşleme Programları konusu içerisinde yer alan “Denizde Ne Var Paint Çalışması” ile resim yapacağız. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kitabı basılı olarak gelmemektedir. EBA üzerinden online olarak yayınlanmıştır. Bu çerçevede güncellenen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programı’na uygun olarak hazırlanan materyaller doğrultusunda etkinlikler ve konu anlatımlarını sitemizde online olarak sunmaktayız.

Denizde Ne Var Paint Çalışması

Aşağıdaki yönergeleri takip ederek görseldeki resmi yapaya çalışalım.

Denizde Ne Var? Paint Çalışması

Denizde Ne Var? Paint Çalışması

Yönerge:
1. Giriş Menüsünden Renkler sekmesinde bulunan 1. renk düğmesine tıklayıp maviyi seçin. Devamında Araçlar sekmesindeki Renkle Doldur düğmesine tıklayıp çalışma alanını tıklayın. Böylelikle sayfanın arka planını mavi renge boyamış oldunuz.
2. Sayfanın altına deniz ile deniz tabanını ayırmak için Şekiller bölümünden dikdörtgen seçeneğini seçerek çalışma alanının genişliğinde ve çalışma alanının yarısı yüksekliğinde bir dikdörtgen çizin. Daha sonra çizdiğiniz bu dikdörtgeni kum rengine yakın bir renk ile boyayın ve çalışma alanının en alt kısmına yerleştirin.
3. Sayfanın altındaki deniz tabanının üzerine kum şekli vermek için Araçlar bölümünden Kalem seçeneğini seçerek küçük küçük çizgiler çizin.
4. Sayfanın en altından yukarı doğru Şekiller bölümünden, Çokgeni seçerek bir bitki çizmeye çalışın. Çizilen bitkiyi Araçlar sekmesindeki Renkle Doldur aracı ile yeşil renge boyayın.
5. Denizin içerisine Şekiller bölümünde bulunan araçlardan yararlanarak 1 adet balık çizin. Balığın detayları için Çizgi, Üçgen ve Oval gibi araçları kullanabilirsiniz. Araçlar sekmesindeki Renkle Doldur aracı ile balığı istediğiniz renge boyayın. Dilerseniz çalışma alanına farklı büyüklük ve renklerde yeni balıklar çizebilirsiniz.
6. Denizin içine Şekiller bölümünden Oval komutu ile hava kabarcıkları ekleyebilir ve hava kabarcıklarının belirgin olmasını sağlamak için onları beyaza boyayabilirsiniz.
7. Son olarak Dosya Menüsünden Farklı Kaydet seçeneğini seçin. Dosya adına istediğiniz bir ismi yazın. Kayıt Türü seçeneklerinden kullanım amacınız, dosya boyutu ve resim kalitesi gibi etkenlere göre BMP, PNG, TIFF ya da JPEG seçerek dosyanın masaüstüne kaydedilmesini sağlayın.
Tebrikler, uygulamayı başarıyla bitirdiniz. Şimdi isterseniz çiziminize bitki, balık, yengeç gibi farklı eklemeler yapabilirsiniz.

 

Ders Notu
Windows Paint Nedir? Windows İşletim Sistemi ile birlikte gelen, içerisinde görsel işleme için gerekli bir sürü alternatif seçeneklerin olduğu bir yazılımdır.
Avantajları: Paint; hazır şekilleri sayesinde kolayca ve zahmetsizce çizimler oluşturabileceğiniz, görselleri basit anlamda değiştirmenize ve düzeltmenize olanak tanıyan bir yazılımdır.
Özellikleri: Paint, bilgisayarınızda resim ve şemalar oluşturmak için kullanılabilir. Paint geniş dosya formatı kaydetme seçenekleriyle daha avantajlıdır. Buraya çizdiğiniz resimlerinizi direk olarak masaüstü arkaplanı olarak ayarlayabilirsiniz.
Paint’i Tanıyalım: Görsel üzerinde Çalışma Alanı, Menüler, Araç Çubuğu, Kaydırma Çubuğu kısımlarını açıklar.
Çalışma Alanı: Bu alan sizin çizimi yapacağınız kısımdır. Tüm çizim işlemleri bu kısımda yapılır.

Menüler
Dosya:
Yeni belge açma, kaydetme, yazdırma, e-posta gönderme, masaüstü arkaplanı yapma, son açtığımız resimleri görüntüleme ve çıkış gibi komutlar bu menüde bulunur.
Giriş: Resim çizmek için gerekli araçlar bu menüde bulunur.
Görünüm: Yakınlaştırma, cetvel ve tam ekran yapma gibi seçenekler bulunmaktadır.
GİRİŞ SEKMESİ – ARAÇ ÇUBUĞU: Görseller üzerinde kesip, kopyalama, yapıştırma, kalemle çizimler yapma, hazır şekil ekleme, metin ekleme gibi işlemler bu bölümden yapılmaktadır.
GÖRÜNÜM SEKMESİ – ARAÇ ÇUBUĞU: Görsellerin yakınlaştırılıp, uzaklaştırabileceği, cetvel ve kılavuz çizgilerinin eklenebileceği bölümdür.

Yorum Yaz