tarafından eklendi tarafından eklendi

5.2.9 Algoritmik Düşünüyorum Çalışma Kağıdı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 5. Sınıf 2. Dönem Algoritmik Düşünüyorum konusu içerisinde yer alan “Algoritmik Düşünüyorum Çalışma Kağıdı” ile aşağıdaki yönergelere göre dersimizi işleyeceğiz.

Algoritmik Düşünüyorum Çalışma Kağıdı

İlk olarak sınıfımızı 4’er kişilik gruplara ayıracağız.

Daha sonra aşağıdaki görseli işaretli yerlerden kesmemiz gerekiyor.

Algoritmik Düşünüyorum Çalışma Kağıdı

Algoritmik Düşünüyorum Çalışma Kağıdı

Hazırsak başlayabiliriz.

Şimdi sizlerden aşağıdaki kuş şekillerini kestiğiniz parçalar ile oluşturmanızı istiyorum.

 Tangram Yansıtma

Tangram Yansıtma 1

Tangram Yansıtma

Tangram Yansıtma 2

Tahtada bulunan şekilleri yapmak için uğraştığınız sırada beyniniz tahtada gördüğü şekille ilgili komutları aldı ve size ne yapmanız gerektiğini adım adım iletti. Ancak bunlar olup biterken, sonuca odaklandığınız için, sürecin pek de farkına varamadınız. Etkinliğin bundan sonrasında ise beynimizin bize verdiği adım adım talimatları biz sesli bir şekilde arkadaşlarımıza anlatmaya çalışacak ve beynimizin kolaylıkla yaptığı bir işin aslında ne kadar karmaşık olduğunu göreceğiz.

Bunu yaparken ise bir problemi çözmek veya sıralı bir seriyi oluşturmak amacıyla algoritma oluşturacak, bu algoritmayı arkadaşlarımıza tarif edecek ve verilen bir algoritmayı takip edeceğiz.

ALGORİTMİK DÜŞÜNÜYORUM


Önce gruplardaki 1 numaralı öğrencileri yanıma çağırarak tangram seti ile oluşturduğum bir şekli incelemeleri için 4-5 dakika süre vereceğim. Bu öğrenciler gruplarına dönerek gördükleri bu modeli arkadaşlarına tarif etmeye başlayacak. 1 numaralı öğrenciler modeli arkadaşlarına tarif ederken talimatlar verecekler ancak yapmaya çalıştıkları modellere dokunarak onları yönlendiremeyecekler. Gördüğünüz bu modeli arkadaşlarınıza tarif etmek için 5 dakikalık bir süreniz olacak. 1 numaralı öğrencinin gruba tarif ettiği modeli 2 ve 3 numaralı
öğrenciler yapmaya çalışacak. 4 numaralı öğrenci ise bir kalem ve kâğıt kullanarak, 1 numaralı öğrencinin verdiği yönergeleri yazacak. Bu işlemin yapılması için 1 numaralı öğrencilerin yönergeleri yavaş ve anlaşılır bir şekilde söylemesi gerekiyor. 4 numaralı öğrenci yönergeler ve şekil bittikten sonra işe yarayan yönergelerin yanına “+”, işe yaramayanların yanına “-” yazabilir. Şimdi, gruplardaki 1 numaralı öğrenciler yanıma gelsin. Unutmayın bu bir yarışma değil sizden beklediğim yalnızca iyi bir takım çalışması.

 

Yorum Yaz